NLAIML bestuur

Axel van Willigenburg

Voorzitter

Tijdens zijn loopbaan bij het Korps Mariniers was Axel als militair berggids vele jaren als instructeur/begeleider actief in de bergen – in ieder seizoen. Axel is directeur geweest van de NKBV en geniet nog steeds intens van het zijn in de bergen.
Maakt niet uit waar, hoewel Schotland zijn hart heeft gestolen. Hij woont vlakbij de aanloop naar de Alpen, beter bekend als de Utrechtse Heuvelrug.

Dirma Eisenga

Secretaris

Dirma werkt als docent en topsportcoördinator bij Fontys Hogescholen in Eindhoven. Hiervoor heeft ze als beleidsmedewerker en regiomanager gewerkt voor de NKBV, waar ze zich onder anderen bezighield met het moderniseren van de Kaderopleidingen Sportklimmen. Binnen NLAIML is Dirma vooral betrokken geweest bij de eerste opleiding tot International Mountain Leader, die startte in 2011.
In haar vrije tijd zeilt Dirma graag wedstrijden in haar Laser. Hiervoor reist ze heel Europa door.

Adviseurs

Jack de Rijk

Hoofd Opleidingen

Na zijn nautische opleiding heeft Jack zijn dienstplicht vervuld en vervolgens een aantal jaar beroepsmatig gewerkt bij de Koninklijke Landmacht. Daar heeft hij zich gespecialiseerd als ‘Berggids in een groen pak’ door de Heeres Bergführer Opleiding met goed gevolg af te ronden. Hij ging de dienst uit toen hij bij de NKBV aangenomen werd als Hoofd Opleidingen. Deze baan combineerde hij met werkzaamheden als docent Outdoor aan Fontys Sporthogeschool; een baan, die hij nu full time uitoefent.
Al in zijn periode bij de NBKV begon Jack met het ontwikkelen van de opleiding tot European Mountain Leader, die inmiddels geworden is tot de Nederlandse Opleiding tot International Mountain Leader.

Peter Mienes

Coördinator Opleidingen

Peter begeleidt sinds begin jaren 90 groepen op hoog-alpiene touren en is voor de NKBV tevens opleider en examinator in dit domein; ook is hij tourski-instructeur. Daarnaast is hij tegenwoordig full-time International Mountain Leader vanuit zijn eigen bedrijf. Hij maakt deel uit van het NLAIML-opleidingsteam waar hij zijn langjarige ervaring in het begeleiden van groepen door alpien terrein inbrengt. Peter is Coördinator Opleidingen en heeft verder bijscholingen, kennismanagement en de website in zijn portefeuille.